Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Skit i JantelagenLägg i kundvagnen
Författare:
Stefan Ekberg
296 kr

Frakten kostar bara 39 kronor inom Sverige, hur många böcker du än beställer! Alla beställningar över 600 kronor skickas fraktfritt.
Klicka här för vår köpinformation


Den här boken hjälper dig att hantera Jantelagen där den sticker upp sitt fula tryne, så du kan trycka tillbaka den och få egen kraft framåt och göra ditt liv så positivt och utvecklande som du vill att det ska bli.

Men behövs det verkligen en sån bok?
Bor vi verkligen fortfarande i ett land där ingen får sticka ut, ingen får utvecklas fritt, ingen får ta initiativ utan att det sticker i ögonen på andra?

För den som har drabbats av Jantelagens missunnsamhet är det så.

Jantelagen säger: Du ska inte tro att du är något.
Den här bokens budskap är: Det ska du visst!

Boken visar inte bara hur du själv kan skita i Jantelagen utan också hur du kan uppmuntra och hjälpa andra att släppa greppet. Att skita i Jantelagen är med andra ord ingen egotripp. Det är att göra sig av med begränsningarna och ge sig själv chansen att lyckas oavsett vad andra tycker.

Läs gärna längre ner på sidan vad andra tycker om boken.


Här är en del av innehållet:

 • Så här skrämmande ser Jantelagens fula tryne ut i hela världen
 • Beviset – Jantelagen frodas och växer i Sverige
 • Den kungliga svenska avundsjukan – så här yttrar den sig

 • Hur du står ut från mängden – grundkurs 1A
 • Hur du slutar bry dig om vad ”folk ska säga”
 • Hur du slutar göra alla (utom dig själv) nöjda

 • Men vänta nu - läser du Jantelagen högt för dig själv varje dag?
 • Testa dig själv - Är du rädd för att…lyckas?
 • Så utökar du din komfortzon och skiter i Jantelagen

 • Så slutar du vara ett offer för allt här i världen och tar initiativet istället
 • Hur du undviker att pessimister drar ner dig i sin gegga
 • Håller din släkts “omsorger” dig tillbaka?
 • Hur du lurar fram stöd från människor som inte är kapabla att ge det

 • Vänner och Jantelagen – den svarta sidan
 • Hur du hanterar avundsjuka människor
 • Hemligheterna med att tro på dig själv när ingen annan gör det
 • Testa själv - har du växt ifrån din omgivning?

 • Så blir du av med din egen avundsjuka en gång för alla
 • Hur du uppmuntrar andra att släppa Jantelagen
 • Enkla livsregler för att slippa Jantelagen

 • …Och mycket mer

  Boken har blivit omskriven av bland andra Blondinbella, men också här, här och här och på flera andra sajter och bloggar.

  Så här tycker läsarna:

  "Skit i Jantelagen" är väldigt personlig, vilket ger den tyngd. Du är smärtsamt och modigt öppen med dina egna erfarenheter vilket skalar av det kliniska som annars kan göra en bok distanserad från läsaren. Det personliga ger den liv, blod, äkthet. "Skit i jantelagen" var väldigt viktig för mig att läsa. Jag är själv inte en avundsjuk person, så jag har svårt att förstå avundsjuka. Jag kan lätt få för mig att det är mig det är fel på, vad har jag gjort? Så boken gav mig många aha-upplevelser. Man känner igen liknande situationer ur sitt eget liv genom boken.”
  Stina Jakobsson, Stockholm

  ”Boken om Jantelagen har verkligen stärkt min självkänsla. Jag lever mer mitt sanna jag och mitt tänk är helt annorlunda. Jag älskar den här boken och rekommenderar den till alla mina vänner för att den är så mänsklig."
  Anne Nyander

  ”Som flygvärdinna har jag små korta pauser bak i gallyt och varje minut ägnade jag till boken, även lunchrasten. När jag senare åkte till stallet satt jag med boken i handen under skrittturen med hästen och nu sitter jag här i boxen men spån i rumpan och har just slagit ihop boken efter att ha läst sista bladet. Tack för en fruktansvärt meningsfull, välskriven och viktig bok. Den inspirerade mig långt in i själen och min motivation stärktes ytterligare. Det är bannemej det bästa jag läst på länge, Grymt!”
  Johanna Lassnack

  ”Nu vet jag hur stark Jantelagen är i Sverige. Boken har hjälpt mig att dissa Jantelagen .”
  Lennart Hammarnäs, Hammarnäs tryck

  ”Det var mycket som var bra med boken och främst kanske att jag vågar ta för mig lite bättre. När man läst boken behöver man bara ta till ett citat för att komma ihåg.”
  Gunilla Vilnersson

  "När jag läser boken så är det nästan som om jag sitter och diskuterar med författaren eftersom den är så lätt skriven med spontana kommentarer instuckna emellanåt. Det är mycket levande att läsa alla Stefans böcker men den här är nog en av de bästa som han har skrivit. Innan jag började läsa boken så tänkte jag att jag inte var så mycket smittad av Jantesjukan men ju mer jag läste så såg jag fler och fler saker som jag gjorde som jag nu idag har börjat med att ändra på för att minska Jantelagens inverkan på mitt liv. Och sedan så är det riktigt skrämmande att se sig omkring och se andra människor vältra sig i Jantelagens påverkan."
  Roger Hökerud, JHP-Kommunikation AB

  ”Jag har köpt flera böcker ifrån Redaktionen! Det som jag lockas av är att budskapen är skrivna i lättsam klang och går direkt in i hjärtat och hjärnan! Jag brukar rekommendera böckerna till mina vänner! De är de bästa i sitt slag.”
  Ulla-Kajsa Karlsson, Sandvik Materials Technology

  "I jämförelse med andra böcker i kategorin ”personlig utveckling” är den konkret och rakt på utan långa bakgrundsbeskrivningar och teorier. Man förstår ändå vad det handlar om - vad Jantelagen innebär och hur man kan göra sig fri. Att gå tillbaka till vissa avsnitt i boken ger mig inspiration när jag känner att jag behöver det. Att minska behovet av att söka andras bekräftelse ger integritet och respekt."
  Kjell Andersson, Karita

  ”Sanningar bekräftas som man ofta själv tänker men som man kan bli osäker på när man är ensam i en grupp och alla andra ger efter för grupptrycket. Boken hjälper mig att våga mer! Man genomskådar bättre sådana som enbart vill segla medströms.”
  Lars Dahlberg

  ...Fler kommer snart


  Bonus:


  Just nu får du också en toalettrulle som vi har tryckt Jantelagens tio budord på eftersom den bara förtjänar sin plats som ett tryck på en toarulle. Du kan ha den i bokhyllan som en påminnelse eller använda den till att…ja använda den helt enkelt.

  Så här går det till:

  • Vi skickar alla beställningar direkt till dig med en faktura i så du slipper krångla med postförskott.
  • Normalt skickas din beställning samma dag (om du beställer före klockan 14 00)
  • Du har 30 dagars returrätt om du inte är nöjd med din beställning.
  • Moms 6% och frakt 29 kronor tillkommer för varje beställning.
  • Det går också att beställa genom att faxa på 08-33 66 56.
  Beställ boken här:
  Fyll i önskat antal och klicka på "Lägg i kundvagnen" så hamnar boken i din kundvagn, som du finner högst upp på sidan. När du lagt de böcker du vill köpa i vagnen klickar du på "Till Kassan" för att slutföra och skicka in din beställning till oss.
  Bok Pris Antal
  Skit i Jantelagen 296 kr
   


  Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@redaktionen.se | Sitemap