Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

9 tips om teambuilding

Jag tror mindre på att grupper ska klättra uppför rep eller ta sig igenom labyrinter på kickoffer och jag tror mer på tydliga mål på jobbet för att bygga ett lag som fungerar ihop. Här kommer därför några snabba tips om teambuilding som är garanterat befriade från flum.


1. Tydliga förväntningar skapar trygghet i alla organisationer. Det gör att personalen vet vad som förväntas av dem. Om de inte vet det blir det lätt ett evigt revirpinkande i organisationer.

2. Vet alla varför de ingår i teamet och varför det är viktigt att jobba tillsammans. Det är ditt jobb att föra ut det meddelandet så det landar rätt hos varje individ.

3. Känner din grupp av människor att det ni ska åstadkomma är viktigt? Om de inte gör det kan du själv jobba dig blå utan att ni når fram.

4. Känner dina gruppmedlemmar att alla som är med går att lita på, har rätt kompetens och att det finns stödfunktioner på vägen ifall problem dyker upp.

5. Får alla medlemmar en rimlig chans att framföra egna förslag under resans gång? Om inte kan du plötsligt stå med en grupp där alla motarbetar varandra istället för att dra åt samma håll.

6. Har din grupp tillräckligt med frihet och makt över projektet för att göra det roligt för dem? Och samtidigt, vet de också gränserna för vad som inte ska göras?

7. Förstår din grupp att det ni ska göra är en just en gruppinsats där alla har olika tydliga roller men att det handlar om att hjälpa varandra där bristerna kan uppstå.

8. Finns det en färdig modell för kommunikation under resans gång?

9. Finns det en färdig modell för att ta hand om problem under resans gång?

Ja, när allt det här finns så är sannolikheten mycket större för att ditt företags teambuilding fungerar. Det är bättre att lösa problemen på jobbet än iförda maskeradkläder i ett tolvmannatält på en konferensanläggning

Ledarskap utan flum

Chefens bästa vän - ledarskap utan flum

Denna kompakta 300 sidor långa chefspraktika är proppfull av vardagstips för chefer. Författaren tar upp praktiska frågor som rekrytering, personalekonomi, lönepolicy mm. Huvuddelen av boken ägnas dock åt ledarskapets kärnuppgifter: Motivation, effektivitet, coachning, samarbetsklimat mm.
Liv & Ledarskap

Här finns råd om allt från rekrytering, hur man motiverar och ger feedback, till hur man skapar meningsfulla möten och säger upp medarbetare.
Tidningen Chef

Här får chefer lära sig att konkret bemästra vanliga problem som de råkar ut för i sin vardag. Det är bara att slå upp problemet och få tankeväckande råd.
Civilekonomen

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Fler smarta tips
Prenumerera på vår gratis tipsbrev som du kan få som inspiration direkt i e-posten. Läs om dem och prenumerera gratis på den här sidan.

Läs ännu fler tipsartiklar - titta i menyn till vänster
Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap