Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Så här testar kunderna dig på nätet


Internetaffärer – tips för alla som vill göra bättre affärer på nätet

Jag har en liten egenhet. Om jag ska göra affärer med ett företag på Internet så skickar jag ofta ett testmeddelande för att se om det finns någon där. Om jag får svar samma arbetsdag så kan jag vara ganska säker på att de tar sin Internetnärvaro på allvar.

Många av dina framtida kunder kommer att testa dig på samma sätt. De kommer ställa frågor om samma sak till massor av företag som levererar samma sak som du levererar - det är lätt på nätet. När de gjort det kommer de vänta och se vad som händer. En sak kan du vara säker på - den som svarar snabbt har större chans att få finnas med i kundens tankar när det handlar om att köpa.

Men, det är inte alltid lätt att prioritera e-posten, jag vet inte varför men det handlar antagligen om att telefonsamtal och möten med människor på riktigt är mer påtagliga. Det är först när man upptäcker vilken fantastisk källa till affärer e-posten är som man tar den på allvar - och en del företag tar aldrig chansen att upptäcka det. Bra för dig om det handlar om en konkurrent.

En bra början är att upprätta en e-postpolicy för dig och dina medarbetare. Se det som några tankar för att ge dina affärer större chanser.


Det enda du behöver göra är att fundera över några punkter:

1. Hur snabbt ska ni svara på e-post? Finns det olika prioriteringar? Vilka?
2. Vilken e-postadress har ni som slaskadress för allt möjligt? Vem ansvarar för att brev vidarebefordras från slaskadressen?
3. Vad händer om någon är sjuk eller borta? Ska ni kunna läsa varandras post eller ansvarar var och en med hjälp av autosvarsfunktioner?
4. Ska alla skriva och svara fritt på e-post eller finns det särskilda motiv för en gemensam ton och form i breven?
5. Vad gäller för regler när ni skickar och tar emot filer? Vad får man och vad får man inte skicka och ta emot från ditt företag via e-post?

Rätt enkelt egentligen

Lästips som andra har gillat

469 snabba tips som ökar försäljningen på din sajt

"Konkreta tips på hur man lyfter försäljningen i sin internetbutik, baserat på författarens egna erfarenheter. Täcker de flesta områden inom digital säljteknik och lägger också fokus på sådant som innehåll och design. En bra inspiratör både för nybörjare och de som vill avancera."
Internetworld

"Det som var bra med boken är att den kom till bra användning nu när vi håller på att bygga en ny webbshop, väldigt innehållsrik var den också. Boken hjälpte mig framförallt att tänka på olika typer av säljstrategier för att få kunden att handla på vår hemsida samt hur man skapar trygghet för kunden att trycka på ”köp” knappen. Jättetack för alla dessa tips som boken innehåller."
Häni Yones, Kramtex Workwear

"Boken har hjälpt till att bygga strukturen på vår sajt. Innan jag läste boken var sajten rätt rörig och inte speciellt säljande. Nu går sidan bra med en jämn ström av ordrar."
Daniel Evertsson, Creative Reklam

”Jag fick ett helt nytt tänk av boken. Den är en nyckel till framgång som jag har saknat.”
Christoffer Steffens

"Det bästa med boken är att den var så lättläst, jag har den som en handbok och går gärna tillbaka och läser igen. Den har hjälpt mig med att bygga upp min Webbshop och jag har lärt mig hur man skriver på ett säljande sätt. Jag tycker att redaktionen har mycket läsvärda böcker och använder dem mycket i mina säljkurser."
Catrin Sandgren Fjärås

"Det bästa med boken är att den var så lättläst, jag har den som en handbok och går gärna tillbaka och läser igen. Den har hjälpt mig med att bygga upp min Webbshop och jag har lärt mig hur man skriver på ett säljande sätt. Jag tycker att redaktionen har mycket läsvärda böcker och använder dem mycket i mina säljkurser."
Catrin Sandgren Fjärås

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Internetaffärer här:

Vill du göra bättre affärer på nätet?
Du får gratis tips som hjälper dig som vill fånga in kunder på nätet, sälja direkt och få koll på det senaste.

Internetaffärer har 17 000 glada läsare som satsar på internet som kanal för sina företag.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av böcker om internet från Bokförlaget Redaktionen.

Läs exempel på tipsbrevet Internetaffärer så du vet vad du får

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap