Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Säljare - så här använder du teknik mycket bättre


Säljtipset – smarta tips för smarta säljare

Ingenting slår ett personligt möte, ett personligt samtal, så är det. Men en av aspekterna med framgångsrik försäljning är att låta tekniken jobba bättre för dig. Och framför allt är det så idag, med den hastighet vi gör allt och den lilla tid kunderna har för oss.

Vad säger du på din telefonsvarare?
Räcker det verkligen med att byta meddelande en gång i halvåret, eller skulle du tjäna på att göra det varje morgon för att visa kunderna att du är aktiv och intresserad.

"Idag är det den 25/8 - jag kommer att kunna ringa tillbaka till dig senast klockan 14".

Skulle det visa dina kunder att du är mer på hugget? Skulle det göra skillnad för dina kunder? Skulle det göra skillnad för din försäljning?

Beställningsmöjligheter
Får dina kunder alla chanser att beställa på olika sätt idag? Kan de göra det via fax, mail, telefon, sms. Kan de göra det när de själva vill på en telefonsvarare? Och vet de verkligen alla sätt att beställa på? I princip vill du att kunden bara ska tänka tanken så står du där. Lägg dig så nära den punkten du kan.

Datorer
Hur många har du? Har du en med ditt CRM-system framme - en annan som är uppkopplad mot Internet - en tredje där du skriver säljbrev och annan kommunikation? Överdrivet? Datorer är billiga och det går faktiskt att bläddra fram och tillbaka mellan olika funktioner på samma dator, det går alldeles utmärkt, och jag säger inte att du ska ha tre datorer, jag säger att om det gör dig mer effektiv så är de där pengarna ingenting mot vad du kan få ut av det.Det finns ingen naturlag som säger 1 person - 1 dator. Det finns däremot en naturlag som säger 1 person - maximal försäljning och allt som stöder det är bra.

Programvaror
De bästa säljarna har effektiva programvaror som håller reda på kunder, möjliga kunder och ser till att din hjärna inte blir överhettad.

Fickminne
Om det fanns ett pris för den som pratade mest väl om fickminnen så skulle jag få det. Allvarligt talat, jag skulle inte klara av hälften av det jag gör om dagarna utan fickminnen, jag har tre. En del av oss är dömda att lägga ut hjärnan på entreprenad så här. Är du likadan?

Allt börjar med dig

Handbok i att leda sig själv - 258 nödvändiga tips som ger dig självdisciplinen du vill ha

"Det som skiljer den här boken från andra i genren och också är dess förträfflighet är alla korta handfasta tips! Den är full av kraftfulla råd och är enkel att slå upp när motivationen tryter. Det är som om någon sammanfattat alla mina ledarskapsböcker i en enda späckad handbok. Inget tomt prat för att fylla ut sidorna. Boken ligger ständigt överst i högen av böcker på nattduksbordet! Förutom att den hjälper mej att coacha mej själv så har jag haft väldig nytta av den då jag jobbar med att coacha andra. Inte sällan börjar jag prata med vänner och kollegor kring tipsen i boken och får ofta höra att jag inspirerat dom till att göra den förändring de längtar efter. Och det gör mej väldigt väldigt glad! Boken är en must have för alla som är villiga att ta ansvar för att leva det liv de önskar!"
Tanja Sivonen, HM

”Lättfattlig, ingen "tung" bok att plöja igenom. Bra format och snygg layout. Den här boken boostar mig med självdisciplin och jag bläddrar i den titt som tätt när jag tar en kaffepaus, eller som kvällslektyr framför brasan. Jag kan verkligen konkret överföra tips till just min verksamhet = love it!
Annica Larsson, Kroppsverkstan

”Den är perfekt att alltid ha med sig eller placerad på ett ställe som gör att man alltid kan ta upp den när man har lite tid över. Genom att lägga någon ynka minut om dagen hjälper den dig att hålla mod och fokus uppe på dina mål men den hjälper även med tips om hur man kan prioritera och strukturera för att göra det enklare att lyckas fortsätta. Boken har hjälpt mig att hålla modet och fokus uppe då jag håller på att starta upp ett eget företag men även i mitt vanliga jobb har det hjälpt mig att fokusera, prioritera och sträva efter rätt saker och inte försöka göra allt på en och samma gång.”
Jonatan Gunnarsson, Varberg

"Jobbig bok som ställer mig mot väggen hela tiden. Jag skojade bara. Det här är verkligen en energikick att plocka fram hela tiden och tvinga sig själv att läsa istället för att låta latmasken i en bestämma."
Johan Andrén, Helsingfors

"Jag gillar att det är så lätt att ta till sig tipsen. Bara att bläddra fram ett och testa. Superbra format som gör att man kan ha med sig boken. Om jag ska säga något negativt så är det väl att man börjar analysera sin omgivning så förbaskat."
Roger Svensson, Täby

"Jag sitter på bussen och måste bara skriva till er om ”Handbok i att leda sig själv,” Jag skrattar högt åt hur den kniper åt om mina nerver och avslöjar mina svagheter. Nu ska jag göra karriär och jag vet hur. Tack för det…”
Bea Forsberg, Boden

"Inte visste jag att det var så lätt att få självdisciplin. Ja, lätt och lätt – men nu har jag verktygen i alla fall. Det finns inga undanflykter längre."
Staffan Holmström, Skara

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Säljtipset här:Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap