Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur du klarar snabb tillväxt av ditt företag


Smarta tips för företagare som vill framåt

Det här verkar ju vara ett lyxproblem, eller hur? De flesta företag kämpar tillräckligt hårt med att få in nya kunder och skulle kasta sig över chansen att starta ett företag som växer snabbt.

Men…Det är faktiskt svårt att ta hand om växande om du jobbar själv.

Här är tipsen du behöver när kunderna väller in:

1. Ha en klar bild av vilka kunder du vill ha
Du har en idealkund som du helst jobbar med. Se till att du vet vilken typ av kund det är så du kan välja just den typen av kund när det rullar snabbare.

2. Specialisera dig.
Om du blir känd för en viss speciell nisch kommer det att gå snabbare att lösa många kunders problem eftersom de blir likadana ungefär

3. Sparka kunder som bara tar din tid
Kunder som är omöjliga att tillfredsställa, krånglar med betalningar eller inte fungerar med ditt företag kan du göra dig av med så att det finns tid för kunder som du verkligen uppskattar din hjälp

4. Använd tekniken.
Det finns programvaror för allt. Undersök vad du behöver för att avlasta rutinsaker.

5. Ta hand om dig själv.
Du är den viktigaste personen på ditt företag. Utan dig kan det inte leva vidare. Du måste se till att skapa utrymmen för din själ och hjärta att få näring. Hobbies, tid med nära och kära. Det måste pusslas in i din expansion.

6. Sluta göra rutinjobben själv
Vad finns det för saker du gör varje dag som vem som helst kan göra istället. Lägg bort de jobben så du kan lägga fokus på kunderna istället.

7. Höj priserna

8. Skapa samarbeten
Skicka över jobb till andra företag/are och se till så att du tjänar lite på det. Ditt företag är leverantören men jobbet görs av andra.

9. Till sist – anställ någon.
Du kommer inte ifrån det om du vill att ditt företag ska ha ett gott rykte och leverera bra saker i tid. Det finns en bok som är specialskriven för företagare som vill anställa. Läs om den på den här sidan så du inte gör några misstag.

Lästips som andra har gillat

54 steg som får ditt företag att växa med raketfart

”Jag läser boken om och om igen. Inte nog med att man blir inspirerad att kämpa vidare, man kommer på så mycket nya saker man kan göra för att förbättra företaget. Jag har blivit mer strukturerad och seriös med företaget. Jag får nog ta och skälla lite på dig då boken har gjort att jag har svårt för att inte "ta med företaget hem" längre. Innan har man kunnat åka iväg och träna på gymmet och släppt alla tankar men t.o.m. där funderar man på företaget. Jag kollar mailen och webbshoppen stup i kvarten. Jag brinner, tack vare din bok, mer för företaget men jag har samtidigt svårt att släppa arbetet hemma.”
Anders, AstroTech

”Samtidigt som boken är humoristisk så får man konkreta tips och råd om olika situationer som man inte har tagit tag i eller saker som garanterat kommer att dyka upp framöver och som man då kan förbereda sig på. Har läst boken ett flertal gånger och varje gång så kommer jag på saker som jag borde ha gjort. Boken fungerar som en coach eller mentor och ger nya synvinklar på problem man stöter på. Tankegångarna runt prissättning gjorde att jag fick en annan syn på vad det är man säljer och att det inte är priset som avgör utan det är värdet i tjänsten eller produkten man säljer. Genom rätt prissättning så undviker man de kunder som man ändå inte vill sälja till. Den här boken är lika bra som de andra jag har införskaffat och jag har rekommenderat den till andra företagare.”
Jan Alexandersson, MALEX

"Boken gav mig ovärderliga tips i hur man får företaget att växa snabbare! Jag har ändrat min strategi och kan nu fokusera på det som verkligen ger resultat. Jag rekommenderar boken till alla som äger ett företag, stort som litet."
Patrik Remann

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

För alla företagare som vill framåt
Konkreta tips om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  Läs exempel på tipsbrevet smarta tips så du vet vad du får

  Fyll i din e-postadress i rutan
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
  Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@redaktionen.se | Sitemap