Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur du slutar skjuta upp saker


Tjänstetipset - för dig som säljer tid

Händer det att du skjuter tråkiga eller jobbiga saker du måste göra framför dig? Så gör vi alla, och om du analyserar det lite så kommer du också att komma fram till att du tillbringar lika mycket tid till att oroa dig och skjuta fram uppgiften som det skulle ta att göra den.

Det finns botemedel för det här och idag får du tips om hur du kan göra för att sluta skjuta upp saker:

1. Gör det du inte gillar först. Det första du ska göra på morgonen är att sätta igång med det tråkigaste först. Det är smart att göra det eftersom du slipper tänka på det mer och har roligare saker att göra sedan.

2. Tänk på resultatet. Istället för att koncentrera dig på hur tråkigt det du ska göra är – koncentrera dig på hur skönt det kommer att kännas när du är klar med det.

3. Berätta för alla om vad du ska göra och när det ska vara klart. Det smarta med att berätta för andra om när du ska vara klar med ett jobb är att just det faktum att du lovat eller sagt det till andra kommer att pressa dig att också göra det.

4. Ge dig själv poäng. Säg att du ska ringa kunder som inte ens vet att ditt företag finns. Läskigt. Om du gör det till ett spel där du får poäng för varje samtal och när du når upp till en viss poäng så får du en belöning.

Gör nu

Vill du lära dig att jobba smartare?
Läs i så fall om Jobba smartare - inte hårdare

Lästips som andra har gillat

100 sidor om hur du vinner tid

"Ännu en tipsbok med korta och koncisa råd från Redaktionens förlag. Stefan Ekberg går igenom allt från hur du undviker tidstjuvar på jobbet som beslut som tar för lång tid att fatta eller perfektionism till hur du hanterar inkommande telefonsamtal eller din e-post mest effektivt. Men det handlar också om att ha det roligare på jobbet"
Svenska Dagbladet

"Kul bok om hur du gör det bästa av tiden och dödar tidstjuvarna som stör i jobbet."
Aftonbladet

"Boken "100 sidor om hur du vinner tid" ger konkreta tips på hur du besegrar papperstravar, sätter mål som drar dig framåt och hur du får andra att göra saker åt dig."
City

"Det bästa tipset om att vinna tid är att inte läsa en massa böcker med sådant som är självklarheter för en tidsfascist som jag. Men nu läste jag "100 sidor om hur du vinner tid" på tåget till jobbet, så upplevde jag läsningen som ren tidsvinst...Dessutom innehåller boken också en del goda tankar och givande tips om arbetsglädje och kreativitet."
Lön & Jobb

"Hinner du inte läsa boken? DÅ är det precis det du ska göra, redan i eftermiddag."
Du&Co

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Tjänstetipset här:
Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap