Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Så ökar du försäljningen på din sajt

Idag ska vi gå igenom några enkla saker som kommer att öka försäljningen på din sajt.

Låt oss se om du har tänkt på alla


1. Du har ordentlig information om produkterna och priserna - ända ner till materialet i skruvarna om köparen så vill. Det är nämligen skillnad på dina besökare. Någon kommer in på sajten för att köpa direkt, andra vill veta allt innan de slår till. Gör alla kategorier nöjda för att få fler affärer i lås.

2. Ge besökaren tydliga skäl till varför de ska köpa nu och inte sedan. Berätta för kunderna varför de ska köpa nu: "Köp nu, så kan du titta på din favoritfilm redan till helgen".

3. För många är det småläskigt att köpa saker på nätet. Man vet inte vad som händer om man inte blir nöjd till exempel. Ge tydliga garantier så kunden känner sig säker på exakt vad han/hon ska göra om det blir ett felköp. Och var generös med dina garantier. Få personer kommer att utnyttja dem för att jäklas med dig.

4. Uppmuntra kompletterande köp - lägg till produkter vid kassan som kunden kan vilja köpa också.

5. Om det du säljer också säljs utanför nätet är det viktigt att kunderna får skäl att köpa av dig och inte bara samlar information och går ut till din konkurrent och köper den på gatan istället.

6. Locka kunderna med fraktfria order vid beställningar för ett visst minimibelopp. Det kan göra beställningarna större.

7. En del kunder skulle aldrig beställa över nätet (inte än i alla fall) - ett telefonnummer till en ordertelefon eller fax ökar chanserna att de ska slå till.

Lästips som andra har gillat

469 snabba tips som ökar försäljningen på din sajt

"Konkreta tips på hur man lyfter försäljningen i sin internetbutik, baserat på författarens egna erfarenheter. Täcker de flesta områden inom digital säljteknik och lägger också fokus på sådant som innehåll och design. En bra inspiratör både för nybörjare och de som vill avancera."
Internetworld

"Det som var bra med boken är att den kom till bra användning nu när vi håller på att bygga en ny webbshop, väldigt innehållsrik var den också. Boken hjälpte mig framförallt att tänka på olika typer av säljstrategier för att få kunden att handla på vår hemsida samt hur man skapar trygghet för kunden att trycka på ”köp” knappen. Jättetack för alla dessa tips som boken innehåller."
Häni Yones, Kramtex Workwear

"Boken har hjälpt till att bygga strukturen på vår sajt. Innan jag läste boken var sajten rätt rörig och inte speciellt säljande. Nu går sidan bra med en jämn ström av ordrar."
Daniel Evertsson, Creative Reklam

”Jag fick ett helt nytt tänk av boken. Den är en nyckel till framgång som jag har saknat.”
Christoffer Steffens

"Det bästa med boken är att den var så lättläst, jag har den som en handbok och går gärna tillbaka och läser igen. Den har hjälpt mig med att bygga upp min Webbshop och jag har lärt mig hur man skriver på ett säljande sätt. Jag tycker att redaktionen har mycket läsvärda böcker och använder dem mycket i mina säljkurser."
Catrin Sandgren Fjärås

"Det bästa med boken är att den var så lättläst, jag har den som en handbok och går gärna tillbaka och läser igen. Den har hjälpt mig med att bygga upp min Webbshop och jag har lärt mig hur man skriver på ett säljande sätt. Jag tycker att redaktionen har mycket läsvärda böcker och använder dem mycket i mina säljkurser."
Catrin Sandgren Fjärås

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Många läsare av den här artikeln har också läst:
Akta dig för bluffande sökmotoroptimerare
Bloggar som marknadsföring - bra eller dåligt?
Har din sajt dammat igen - så här fräschar du till det lätt

Fler smarta tips
Prenumerera på vår gratis tipsbrev som du kan få som inspiration direkt i e-posten. Läs om dem och prenumerera gratis på den här sidan.

Läs ännu fler tipsartiklar - titta i menyn till vänster
Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap