Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur vet du att din marknadsföring fungerar som du vill?


Rivstart – Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring för små företag

Hur vet du att din marknadsföring fungerar som du vill?
Aj, den där frågan gjorde ont, va?

Men lugn - här ska du få några snabba verktyg som hjälper dig att utvärdera din marknadsföring så att du inte slänger pengar i sjön.


Så här får du veta om din marknadsföring fungerar:

1. Skapar dina nätverksrelationer möjligheter för dig? Nätverkande handlar ju om att ge snarare än att sälja – eller snarare (bli inte arg nu) – det ska se ut som om du hjälper andra samtidigt som du sprider information om ditt eget företagande. Förlåt cynismen, men har jag inte rätt? För att mäta dina nätverksaktiviteter så måste du hitta sätt att spåra och mäta de förfrågningar som kommer till dig som ett resultat av nätverkande (annars blir det bara tidsslöseri).

2. Titta på din försäljning. Den ska upp rent generellt men var lite försiktig med vad du mäter. En del företag har längre säljcykler än andra. För att mäta korrekt, så måste du också ta med antalet nya kundämnen, eller antalet fler möten du får till – eller antalet debiterbara timmar.

3. Frågar du dina nya kunder var de fick höra talas om ditt företag? De flesta företag ställer inte den livsviktiga frågan och missar viktiga kunskaper om hur och var nya kunder gör sina val. Sluta chansa - börja fråga. När du vet dina nuvarande kunders gemensamma nämnare så pekar den kunskapen ut riktningen till var du ska fortsätta gräva.

4. Fram med miniräknaren. Har din annonsering eller andra aktiviteter någon form av direktrespons, dvs finns det inbyggt i dina annonser att du kan se var kunderna kommer ifrån, vad de svarat på etc. Om inte – försök att göra om materialet så att du kan se vad som fungerar och vad som inte gör det.

5. Får dina marknadsaktiviteter effekten att det blir lättare att sälja det du säljer? För att det ska bli så måste dina aktiviteter/ ditt material göra det här:

* Attrahera rätt kunder.
* Förutse och ta bort eventuella invändningar som dina möjliga kunder kan ha.
* Vara lätta att använda när du träffar en möjlig kund (Lättbegripligt, intressant och presenterat så att den möjliga kunden vill behålla det.
* Vara helt fokuserat på kunden, inte på dig och hur bra du är.

6. Ger din plan ett positivt resultat? Drar det du gör in tillräckligt med pengar för att motivera investeringen? Här gäller det att utvärdera ALLA aktiviteter för sig, inte bara att det fungerar rent allmänt. Din annonsering och din direktreklam drar in pengar, men du kanske märker att direktreklamen verkligen är mätbart bra och annonseringen inte drar som du vill. Då är det såklart bättre att lägga alla pengar på direktreklam istället.

Hur många rätt fick du?

Konsten att marknadsföra ditt företag på fem minuter

5-minutersmarknadsföraren -350 sätt att förbättra ditt resultat på bara fem minuter

"5-minutersmarknadsföraren är lättläst med många tips och tankar som är genomförbara på direkten. Den har hjälpt mig att Spola alla floskler och flumflum, man ska vara mer konkret och det behöver inte ta tid.
Låt den ligga framme och släng ett öga i den nu och då för att få lite nya tankar och infallsvinklar."

Peter Karlsson, Mönsterås bostäder

"Jag har läst marknadsföring och försäljning på högskolenivå men älskar de här små konkreta böckerna med tips från verkligheten. Att få inspiration och nya idéer när det ibland känns som att man fått lite torka är otroligt inspirerande. Det är så roligt att se effekter av det man gör. Tack!"
Jeanette Svedberg, Gävle

”Mycket bra bok som alltid ligger på skrivbordet. Den ger hjälp direkt för olika punktinsatser i marknadsföringen, varje dag!”
Sara Vennerberg, PHAX swimwear scandinavia

"Den här har i särklass hjälpt oss mest att synas och sälja mer utan att lägga en ner förmögenhet. Jättebra bok!"
Jessica Mossberg, Dina Butiker Sverige AB / Babyfrog.se

"Boken är mycket bra och har hjälpt mig med många tips på hur jag kan förbättra min hemsida, kundvård och förbättra mitt resultat."
Peter Sundin, TMCS Engineering

"5-minutersmarknadsföraren har hjälpt mig massor, den har gett min många kraftfulla och konkreta tips på hur jag kan förbättra min marknadsföring."
Daniel Roquéo, Andetag Inspirit

"Jag har använt boken för att motivera mitt team att se delmål och inte bara de stora målen. Det är en bra bok för att hitta inspiration för att strukturera det dagliga arbetet och att se de enkla lösningarna."
Lin Eriksson, Miinto.se

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Rivstart här:

Vill du ha snabba tips om din marknadsföring?
Du får tips om gerillamarknadsföring och mer traditionella metoder för företag att synas till låga kostnader.

Rivstart är sedan 1998 Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring med drygt 37 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med marknadsföringsböcker.

Läs exempel på tipsbrevet Rivstart så du vet vad du fårFyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap