Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tips om Googles annonsprogram


Internetaffärer – tips för alla som vill göra bättre affärer på nätet

Du har väl sett att Google jobbar hårt just nu för att få alla svenska företag att upptäcka Adwords.

Det är presentcheckar på 400 kronor i varenda tidning - och det är ju bra. Google förklarar tydligt och pedagogiskt hur lätt det är att komma igång. Men, jag tycker nog att de skulle tjäna massor på att också tala om hur man INTE ska göra. Därför kommer här tio vanliga misstag som många gör och som du inte behöver göra längre.


10 Vanliga misstag du inte ska göra när du sätter upp dina kampanjer hos Google


1. Välja fel nyckelord
Du kan få hur mycket trafik som helst men om det är fel människor som kommer så blir det inga köp. Lägg ner mycket tid på att analysera nyckelorden.

2. Göra en annons som drar till sig icke-köpare
“Vi erbjuder en rad tjänster inom redovisning och ekonomistyrning” är inte en annons, det är en beskrivning av något som är så vagt att det kommer att dra till sig klick från personer som aldrig kommer att bli dina kunder. Berätta istället vilka fördelarna är med att klicka på annonsen och sortera bort dem som inte blir intresserade av dina fördelar.

3. Ha företagets startsida som landningssida
De flesta lägger en länk till sin huvudsida istället för att göra en separat sida som bara får trafik från annonsen. Det är ju rent löjligt att lägga ner tusentals kronor och mer per år på att dra folk till din sajts generella startsida, när de i själva verket var intresserade och köpsugna på något de måste leta efter istället.

4. Ha en klantig landningssida
Om dina besökare letar efter barnvagnar ska de komma direkt till din barnvagnssida, inte till din sida med barnartiklar.

5. Ha en landningssida som inte finns.
När du byter namn på sidor på sin sajt – byt namn i annonserna också.

6. Använda landningssidor som inte gäller längre
Att komma till en sajt i juli där kampanjen slutade den sista mars är frustrerande.

7. Ha söliga sidor
Sidor som är byggda för att visa läckra bildspel om din produkt är kul för en webbdesigner, men inte för den som vill köpa något.

8. Bygga sidor som har gjort det omöjligt att gå tillbaka till där man var innan.
Det här är en riktig goding som finns på en del sajter. De tror att eftersom de gjort det omöjligt för mig att ta mig ifrån sajten utan att stänga browsern så kommer jag att stanna kvar och handla saker.

9. Använda popupannonser på sidan
För det första är det förbjudet inom AdWords att ha popupannonser men viktigare är att besökare förlorar förtroendet för dig direkt om du har det.

10. Göra landningssidor utan tydligt syfte
En landningssida måste skapa förutsättningar för besökaren att ta nästa steg på ett löjligt lätt sätt.

Där har du lite att tänka på inför dina egna kampanjer

Lästips som andra har gillat

Google ♥ Dig

"Vilken fantastisk bok du skrivit. Jag håller på att läsa Google ♥ dig och har bara kommit halvvägs än så länge. Vilken skatt jag håller i. Är så tacksam att du skriver böcker åt oss små och stora företag. Jag blir så inspirerad att ta tag i min webbsida. Önskar jag kunde uttrycka mer i ord hur glad jag är över det värdefulla innehåll som du levererar. Har haft så mycket glädje över alla böcker du skrivit."
Frida, Pärlverkstan

"Boken ger svar på många svåra frågor som jag inte ens visste fanns när det gäller hur nuvarande Google fungerar, vad jag kan (och kanske måste) tänka på när det gäller sökmotoroptimering och hur en hemsida behöver byggas upp för att vara ”någon” i Googles värld. Google blir smartare och "mänskligare", och då måste hemsideinnehållet följa med och matcha detta om min hemsida ska komma med högt uppe i sökresultaten. Har jag nu lärt mig. Jag har läst över 20 böcker från redaktionen.se, och med utgångspunkt från sitt smala perspektiv är nog den här den bästa, när den förklarar en svårbegriplig och föränderlig SEO-verklighet. Tack Stefan!"
Lollo Vestlund

"Som vanligt får man en smäll i ansiktet när man läser era böcker. Jaha, tänker man först, måste jag verkligen. Och sedan händer något magiskt: Man fattar! Och man gör. Och man får resultat. Ännu en fantastisk bok från er. Jag bugar mig."
Elisabeth Karlgren, Stockholm

"Så mycket för så lite pengar. Otroligt. När man först kommer över sitt eget motstånd för förändring så känner man sig plötsligt som kungen av Google. Jag jobbar nu intensivt med att göra de enklaste sakerna först och kommer snart att ge mig på det som tar lite längre tid (att skaffa authorship till exempel). Tack för en superbok."
Lennart i Skövde

"Jag kände mig tvingad att köpa den här boken eftersom man måste hänga med, fast jag egentligen inte ville. Det går ju redan bra. Jag är glad att jag köpte den och fascinerad över att inte medierna skrivit något om den här stora omställningen. Allt har förändrats. Och jag ska med."
Peter T, IT-chef

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Internetaffärer här:

Vill du göra bättre affärer på nätet?
Du får gratis tips som hjälper dig som vill fånga in kunder på nätet, sälja direkt och få koll på det senaste.

Internetaffärer har 17 000 glada läsare som satsar på internet som kanal för sina företag.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av böcker om internet från Bokförlaget Redaktionen.

Läs exempel på tipsbrevet Internetaffärer så du vet vad du får

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap