Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tips för dig för dig som är alldeles för ambitiös


Smarta tips för företagare som vill framåt

Mitt bokförlag har kunder med mycket hög ambitionsnivå. Det är bra. Men man gör sig en stor otjänst om man pressar sig för hårt - och aldrig blir nöjd med någonting

(kände du igen dig där

Jag tycker att du ska bli bättre på att fira framgångar. Varje gång du når ett delmål ska det redan stå en flaska Champagne (eller Pommac) i kylskåpet på jobbet, färdig att öppna. Färdig att tacka dig för dina ansträngningar.

Eller så ska det finnas något du längtat efter som du kan uppfylla när du nått det där målet du jagar. Det kan vara litet eller stort, men det ska finnas där framme som ett tack för en ansträngning som lönat sig.

Skälet är enkelt. Bara för att du är vuxen så måste livet inte vara en strävsam och allvarlig resa - det ska vara skitkul också. Är du med? Bra :-)

Och så kommer vi fram till det du ska göra för att få öppna den där flaskan, köpa den där grejen, göra den där weekendtrippen.


Reglerna är enkla:

Vill du ha det som du har det idag - fortsätt som du gör nu. Vill du ha det mycket bättre - börja lägga till minst en av de här sakerna i ditt dagliga arbete:

* Ägna en timme varje fredag åt vad du ska göra nästa vecka - och du får inte gå hem på fredag nästa vecka förrän det är gjort. Ta i ordentligt.

* Gör det där jobbiga som du skjuter upp hela tiden ( Försök inte, jag vet att det finns något du tänker på). Gör det nu direkt.

* Ta en timmes rask promenad - Det tar ungefär en kvart att komma in i endorfinruset. Fundera över var du eller ditt företag ska vara om ett år. Skriv ner din plan när du kommer tillbaka. Stoppa ner planen i
fickan så du råkar få se den då och då. Låt den följa med till nästa plagg när du byter kläder.

Kom igen nu - jag vet att det fungerar (på min egen lapp stod det bland annat: "Skaffa en hobby - ta MC-kort". Jag körde upp i onsdags

Sveriges populäraste bok om personlig utveckling

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

För alla företagare som vill framåt
Konkreta tips om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  Läs exempel på tipsbrevet smarta tips så du vet vad du får

  Fyll i din e-postadress i rutan
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
  Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@redaktionen.se | Sitemap